Benoplast
0
EN

Endüstriyel Plastik Konteyner Çeşitleri

6 Ekim 2023

Endüstriyel Plastik Konteyner Çeşitleri

Endüstriyel Plastik Kap Çeşitleri

Üreticiler tarafından malların depolanması ve taşınması için birçok endüstriyel plastik kap türü kullanılmaktadır. Çeşitli kimyasallardan üretilen bu farklı endüstriyel plastik kap türleri, katkı maddeleri eklenerek veya özel üretim süreçleri kullanılarak özel ihtiyaçları karşılayacak şekilde uyarlanabilir; ayrıca çeşitli tiplerde endüstriyel plastik kaplar elde etmek için kalıplama veya döküm işlemleri yoluyla çeşitli şekillerde şekillendirilebilirler. Plastiğin düşük üretim maliyeti, onu endüstriyel ambalajlama için ekonomik bir seçim haline getiriyor; ancak çok çeşitli türleri ve kullanım alanları yeni işletme sahipleri için göz korkutucu olabilir. Bu yazımızda çeşitli endüstriyel plastik kap türlerini, kullanımları, özellikleri, dayanıklılıkları ve kullanım ömürleri ile ilgili bilgilerle birlikte ayrıntılı olarak anlatacağız.

Enjeksiyon kalıplama ve şişirme

Enjeksiyon kalıplama ve şişirme kalıplama, endüstriyel plastik kap üretiminin endüstriyel plastik türlerinin iki ana şeklidir; enjeksiyonla kalıplanmış kaplar ise tipik olarak polietilen (PE), Polivinil Klorür (PVC) veya Akrilonitril Bütadien Stirenden (ABS) yapılır. Enjeksiyon kalıplamayla yapılan katı veya içi boş ürünler, mükemmel kimyasal direnç, elektriksel yalıtım özellikleri, iyi termal performansın yanı sıra şeffaf renkler sundukları için hem sert hem de esnek uygulamalara uygun olarak üretilebilir; sıkı bir şekilde üretildiğinde yorulmaya karşı dirençleri de unutulmamalıdır. - uygun kapaklar!

Polipropilen

Polipropilen (PP), hem esnek hem de sert ürünler haline getirilebilen son derece çok yönlü bir termoplastiktir. PP, önceki LDPE'ye göre daha güçlü ve dayanıklıdır ancak o kadar sert değildir. Üstelik yorulma ve çatlamaya karşı direnci PE'leri geride bırakırken renkler, dokular ve kaplamalar gibi sonsuz tasarım fırsatları sunmanın yanı sıra FDA uyumludur. Endüstriyel plastik kap türlerindeki yiyecek kapları, diğer plastikler gibi potansiyel olarak zararlı kimyasalların gıdalara sızmaması nedeniyle sıklıkla bu malzemeyi tercih eder.

Termoplastikler

Termoplastikler, monomerlerin ısı veya kimyasallarla reaksiyona girerek uzun, zincirli moleküller oluşturmasıyla üretilen bir polimer grubudur. Termoplastikler, yüksek erime noktaları ve sağlamlık veya bütünlük kaybı olmadan çeşitli şekillerde şekillendirilebilme yetenekleri nedeniyle şişelerde, torbalarda ve boru uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca termoplastikler oldukça geri dönüştürülebilirdir; kullanılmış malzeme, yeni plastik ürünlere dönüştürülmek üzere ham maddelere bile dönüştürülebilir!

Endüstriyel plastik kap türlerinden havalandırmalı plastik kaplar, ürünlerin nakliye ve depolama sırasında nefes almasını sağlayacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Mühürlenebilir ve kilitlenebilirler veya hava akışına izin veren açık çıtalarla donatılabilirler. Havalandırmalı endüstriyel plastik kap türleri, taşıma ve depolama sırasında nemli ve serin kalması gereken fırın ürünleri, taze ürünler ve diğer ürünler için mükemmeldir; çeşitli kapaklar ve mandallar gibi üst kısımlar, içeriklerinin kazara dökülmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Benoplast

Benoplast, restoranlardan perakendecilere, otomobil üreticilerinden endüstriyel işletmelere kadar her tür ve büyüklükteki işletmeye hizmet vermektedir. Benoplast, büyük miktarlardaki ürünleri, perakende mağazalarının birim başına ücretlendirebileceğinden daha indirimli fiyatlarla satma konusunda uzmanlaşmıştır; ayrıca sözleşmeli paketleme, sipariş tamamlama, depolama, takip, katlamalı baskı vb. dahil olmak üzere çeşitli kişiselleştirme ve yerine getirme hizmetleri sağlarlar. Hatta otomotiv, tıbbi elektronik tüketici ve genel endüstrilere uygun özel dökme tipte endüstriyel plastik kaplar bile tasarlayabilirler.